Anne Doornbos zal op woensdagavond 22 februari vanaf 20:30 een lezing geven over Drentse geschreven verhalen. Of ‘schrieverij’ zoals hij liever zegt. De lezing is aansluitend op de Algemene ledenvergadering van het Rolder Historisch Gezelschap. De locatie is de nieuwe thuisbasis van het RHG: MFC Boerhoorn aan de Zuides 50 in Rolde. De toegang, ook voor niet-leden, is gratis.

Anne Doornbos is erg actief in de ‘schrieverij’ en schrijft gedichten, toneelstukken en zelfs thrillers. Recent werk zijn gedichten als: In nachten dat ik naost joe lig (2016) en de streekthrillers: De Paddenvanger (2018) en de De man die Russisch preut (2021). Anne Doornbos is drager van de erespeld van het Huus van de Taol. Hij kan mooie Drentse verhalen vertellen en uit eigen werk voordragen. Ook onze eigen streek komt daarin voorbij.

“Anne Doornbos is op 28 juli 1948 op Erica geboren. Hie is opgruid op de boerderij van zien oldelu. Nao de legere schoele op Erica is e naor het Christelijk Lyceum in Emmen gaon. Via een klein oetstappie naor de Mulo in Schoonebeek hef e zien HBS-diploma haald. Hie hef studeerd an de sociale academie in Stad en Nijmegen. Anne hef nao zien opleiding eerst in het jongernwark in Emmercompas en Emmen warkt. Later hef e directeur van een welzijnsinstelling in Heerenveen en gemientesikketaris in de gemiente Noordenveld west..”

Meer informatie over Anne Doornbos – Schrieverij in het Drèents