Excursie

Excursie Herinneringskamp Westerbork

Excursie Herinneringskamp Westerbork 12 mei 2012

Om 11.00 uur ’s morgens stonden we met 27 personen voor de ingang van het Herinneringscentrum. We zagen een indrukwekkende film met authentieke beelden uit de oorlogsjaren van het kamp. Vervolgens maakte ieder een ronde door het museum om de geschiedenis van het kamp op zich in te laten werken. De lunch bestond uit lekkere broodjes met koffie, thee, melk of karnemelk. We zaten in een zaaltje voor ons alleen.

Een 6-tal van onze groep die wandelend naar het kampterrein gingen, moesten nog even flink de pas erin zetten om op de afgesproken tijd bij het verzamelpunt te komen. Een prachtige wandeling in de stilte van de Sterrenwacht. De overigen gingen met de bus. We kregen een tweeënhalf uur durende rondleiding onder onder begeleiding van een zeer gedreven gids dieons ter plekke enorm veel vertelde over de geschiedenis van het kamp.

De gids was een zeer boeiende verteller, die ook werkelijk tweeënhalf uur achtereen zijn informatie met ons heeft gedeeld. Zelfs mensen uit onze groep die al vaker waren geweest, hoorden nu nieuwe feiten. We hadden het getroffen! Al met al een heel boeiende dag.

Ali Stokker